logo

mobile header

איכות המים

האם ניתן להבחין באיכות המים לפי מראה, טעם או ריח?

שלושת הסימנים הללו חשובים, אם כי מהווים אמת מידה ראשונית בלבד. ברור שיש להימנע משתיית מים שאינם נראים נקיים, שטעמם…

שלושת הסימנים הללו חשובים, אם כי מהווים אמת מידה ראשונית בלבד. ברור שיש להימנע משתיית מים שאינם נראים נקיים, שטעמם מוזר או שהם מדיפים ריח רע, להוציא ריח קל מאוד של כלור המוסף למים לפי תקן מחייב כדי להבטיח את איכותם.

Posted 6 years ago

האם רצוי ומותר לשתות מי ברז?

מי השתייה בישראל המסופקים דרך מערכת המים לתושבים הם ברמה תברואתית טובה ביותר. יחד עם זאת ראוי להזכיר שאחריותו של…

מי השתייה בישראל המסופקים דרך מערכת המים לתושבים הם ברמה תברואתית טובה ביותר. יחד עם זאת ראוי להזכיר שאחריותו של תאגיד פלגי שרון היא לספק את המים עד למונה הראשי של הבניין ומשם והלאה עוברת האחריות לטיפול נאות במים לתושביו של אותו בניין. אם מותקן בבניין ציוד ייעודי לטיפול במים כגון מיכלי אגירה, מסננים, מכשירים למניעת זרימה חוזרת וכדו' יש לדאוג לתחזוקתו של אותו ציוד לפי הוראות היצרן ובמסגרת זו להחליף מסננים המותקנים בו, לנקות מפחיתי לחץ, לטפל במיכלי מים , לשטוף צנרת ביתית אם בוצעו בה תיקונים ולשטוף את צנרת המים בבתים חדשים. בכל מקרה שמתעוררת בעיה במערכת הביתית יש לקרוא לבעל מקצוע.

בבתים שבהם מקפידים על ביצוע ההוראות הללו אפשר בהחלט לשתות מים מהברז.

* אזור זה מיועד לתושבי כוכב יאיר-צור יגאל. תושבי כפר סבא מקבלים שירותי מים ממפעל המים כפר-סבא

Posted 6 years ago

כיצד בודקים את המים ומי עורך את הבדיקה?

תאגיד פלגי שרון מבצע בדיקות באמצעות עובדי התאגיד, אשר עברו הסמכה של משרד הבריאות לבצע בדיקות מיקרוביאליות ובדיקות כלור ופלואור.…

תאגיד פלגי שרון מבצע בדיקות באמצעות עובדי התאגיד, אשר עברו הסמכה של משרד הבריאות לבצע בדיקות מיקרוביאליות ובדיקות כלור ופלואור. הדגימות נשלחות למעבדת משרד הבריאות אשר מדווחת על כל חריגה באיכות המים. בדיקות כימיות מבוצעות ע"י חברות חיצוניות ונשלחות למעבדה חיצונית .דגימות מים נלקחות מקווי ההזנה (חיבורי מקורות) , בריכות האגירה ורשת הצינורות העירונית, לפי הנחיות משרד הבריאות. המרכיבים הכימיים נבדקים במקורות המים בהתאם לגודל האוכלוסייה ופריסתה ועל סמך ההנחיות הקבועות בתקנות מי השתייה במשרד הבריאות.

Posted 6 years ago

מדוע יש למי השתייה, לעיתים, גוון צהוב, חום או אדום?

המקור להופעת גוונים אלה במי השתייה היא חלודה שהצטברה בצנרת הביתית העשויה ברזל או פלדה. היא נגרמת בעיקר בצנרת שלא…

המקור להופעת גוונים אלה במי השתייה היא חלודה שהצטברה בצנרת הביתית העשויה ברזל או פלדה. היא נגרמת בעיקר בצנרת שלא הייתה בשימוש זמן רב יחסית והיא אינה רעילה. במקרים כאלה יש להניח למים לזרום עד היעלמות הגוונים.

Posted 6 years ago

מדוע לעיתים יש חול במים?

במהלך זרימת מי השתייה בצנרת, לאורך זמן, שוקעת על קרקעית הצינורות כמות קטנה של חול המגיעה מהקידוחים. בעקבות שינויי לחצים…

במהלך זרימת מי השתייה בצנרת, לאורך זמן, שוקעת על קרקעית הצינורות כמות קטנה של חול המגיעה מהקידוחים. בעקבות שינויי לחצים או תיקונים ועבודות אחזקה בצנרת הפרטית או העירונית, עלולה כמות קטנה של חול להתערבב במים הזורמים ולהגיע גם לבתי התושבים. במקרים כאלה מומלץ להניח למים לזרום מעט. כמו כן אנו שבים ומזכירים לצרכנים הפרטיים שיש לדאוג לתחזוקתם הנאותה של מכשירים ביתיים לטיפול במי השתייה. 

Posted 6 years ago

מדוע לעיתים למי השתייה יש צבע לבן

מקורו של הצבע הלבן נובע מנוכחותם של בועות אוויר זעירות  במי השתייה. תופעה זו נגרמת במהלך שאיבת המים מאתר לאתר…

מקורו של הצבע הלבן נובע מנוכחותם של בועות אוויר זעירות  במי השתייה. תופעה זו נגרמת במהלך שאיבת המים מאתר לאתר או מתהליך הפחתת לחצים. בועות האוויר נעלמות ממי השתייה בתוך כמה שניות והן משוללות כל השפעה שהיא על הבריאות.

Posted 6 years ago

מי אחראי על אכיפת תקנות המים בישראל?

משרד הבריאות אחראי על קביעת תקן המים ועל אכיפת תקנות איכות מי השתייה.

משרד הבריאות אחראי על קביעת תקן המים ועל אכיפת תקנות איכות מי השתייה.

Posted 6 years ago

פלואור במי השתייה

את כל השאלות בנושא הפלואור במי השתייה יש להפנות למשרד הבריאות: משרד הבריאות, המעבדה לבריאות השן, טלפונים: 02-5314871, 02-5314804 או:…

את כל השאלות בנושא הפלואור במי השתייה יש להפנות למשרד הבריאות: משרד הבריאות, המעבדה לבריאות השן, טלפונים:

02-5314871, 02-5314804  

או: 02-5681451, 02-5681272, 02-5681268.

Posted 6 years ago

כיצד מבטיחים את איכות מי שתייה?

הבטחת האיכות הבקטריולוגית של המים נעשית באמצעות חיטוי בכלור המתבצעת לרב ע"י חברת "מקורות". השימוש בכלור לאבטחת איכות מי השתייה…
הבטחת האיכות הבקטריולוגית של המים נעשית באמצעות חיטוי בכלור המתבצעת לרב ע"י חברת "מקורות". השימוש בכלור לאבטחת איכות מי השתייה הוא שימוש מבוקר, תחת פיקוח הדוק, והוא אף נדרש עפ"י תקנות והנחיות של משרד הבריאות.
Posted 6 years ago